Assessmentacteren

 

Ik werk ook regelmatig als assessmentacteur voor diverse assessmentbureau’s waaronder  Lagerweij namens  Huur een Acteur
Ze hebben vestigingen in Utrecht en Zwolle maar ik werk meestal in Den Haag.
 
Ook werk ik voor

 

Verschil tussen een trainings- en assessmentacteur.

Het verschil tussen een training en een assessment is dat er bij een assessment een beoordeling aan vast zit. Er zijn selectie- en ontwikkelingsassessments en soms doet men een nulmeting bij aanvang van een coachingstraject. Daarnaast is een assessment meestal een één-op-één- situatie, zonder andere deelnemers. Alleen de adviseur of psycholoog kijkt toe.

Als assessmentacteur speelt ik dan een voorbereidde casus uit de praktijk, zodat de competenties van de kandidaat beoordeeld kunnen worden. Soms voelt dit als schaken omdat ik soms onlogische overgangen maak in het gesprek t.b.v. de assessor.
De assessmentacteur beoefent dus een specifieke vorm van trainingsacteren. Ook hier kan ik na afloop feedback geven indien nodig.

Om te kunnen werken als assessmentacteur heb in 2005 een opleidingsmodule voor gevolgd bij Dubbel EE acteerservice en in in 2014 een workshop bij Alette de Nes.